Den perfekta vandringskängan

Sedan jag var liten har jag alltid åkt skidor, både längd och utför, vandrat med mina föräldrar på helgerna och levt ett aktivt friluftsliv. Jag gillar känslan av att titta ut genom fönstret och mötas av ett grått regnigt sken och ta på mig flera lager för att vara redo för en heldag i naturen, lika mycket som jag kan njuta av en varm, solig dag i juni då jag endast vandrar i shorts och linne. Men så är det något som alltid skaver, bokstavligen skaver.

Skoskav. För aldrig har jag lyckats göra en vandring som inte slutat i skavsår på fötterna. Det verkade nämligen vara omöjligt att hitta något som passar mina lite bredare 37:or till fötter. Men så satt jag en dag och bläddrade på min mobil och så dök det upp en stor slogan ”Vandringskängor dam”. Detta var inget nytt, det brukar ploppa upp lite reklam här och där om både vandringskläder och utrustning eftersom det också är det mesta jag söker på i vanliga fall. Men så läste jag i finstilt text under den slogan som mitt öga fastnade för ”även för dig med fötter som alltid skaver”.

Honom ska vi ha!

Jagarliv.se har ett stort, det största skulle jag våga säga, sortiment jag någonsin sett i vandringsväg. Men utan förväntningar klickade jag hem några alternativ och öppnade spänt paketet när det levererats till mig. Jag testade med tålamod par efter par men kände direkt att det ena paret skulle skava på lilltån och den andra bak i hälen. Efter femte paret höll jag på att ge upp, men det gjorde jag som tur var inte. Mitt sjätte par som jag testade slank på min fot enklare än någonsin och det kändes knappt som att jag hade kängan på mig. DEN SKA JAG HA! Tänkte jag. Efter detta har jag aldrig mer haft skoskav när vi vandrat. Imorgon ska vi bestiga Kebnekaise och jag packar nöjt inte ens med mig skavsårsplåster!