Använd fiskelina med koppartråd

En fiskare är bara så bra som sitt spö, det är därför som varje fiskares fiskespö bör vara utrustat med det bästa. Den bästa fiskerullen, det bästa handtaget och självklart den bästa fiskelinan.

De bästa fiskerullarna är de rullar som har många funktionaliteter inbyggda, så som drevsystem, saltvattenskydd och Hamai cut gearing. När det kommer till handtag varierar det stort vad som kan anses vara det bästa. Många experter på fiskespön påstår att det bästa handtaget är ett handtag som är bastant och med mycket vikt bakom. Det allmänna tankesättet är dock att välja ett fiskespö med ett handtag som känns bekvämt att hålla i, oavsett om man håller det i 20 minuter eller 6 timmar.

För att välja den bästa fiskelinan ska man alltid gå efter vad tråd är gjord av. Den bästa sortens tråd är koppartråd, koppartråden är både hållbar och tillräckligt böjbar för att linan ska komma åt överallt. Detta även ifall man använder fiskespöet till att fånga småkrabbor i en hamn, eller stora fiskar på sjön. Koppartråd är utöver utmärkt som fiskelina, även ett bra verktyg till saker som pärlande. Så det skadar inte att köpa en extra bunt tråd som de yngre barnen kan ha och pärla med, medan de äldre använder den till fisket.

Förutom ett bra fiskespö innehållande rätt funktionaliteter, behöver man som fiskare ett antal andra grejer.

Den viktigaste av dessa grejer är ett fiskekort, som likt ett körkort visar att man lagligt får hålla på med det man sysslar med. Skulle polisen kontrollera en och man inte har fiskekort kan det bli höga böter. Vissa sjöar runt om i Sverige går dock att fiska i utan krav på fiskekort, kolla upp vilka dessa är innan linan är kastad. Att klä sig propert för fiske är också viktigt, det innebär stövlar och jacka. Ska ni ut med båten ska även flytväst vara på.