Glöm inte att kryssa i fiskedagar i kalendern

Att åka ut och fiska är både uppfriskande och härligt, men för att verkligen kunna njuta av fisket krävs det att man ger sig själv tid till det. Det bästa sättet att ge tid till sig själv för saker man tycker om är att skriva ner det i sin kalender. På så sätt blir aktiviteten något som blir inbokat, och saker som redan är inbokade går bara inte att boka av utan anledning. Skulle familj. vänner eller kollegor fråga ifall man har något inbokat och man inte vill säga fiske (för att man vet att de kommer tvinga en att avboka), kan man alltid säga att man ska på ett viktigt möte, och kommer således vara okontaktbar de timmarna. Är fisketuren satt på en ledig dag kan det vara bra att komma på med något annat att säga. Exempelvis kan man säga att man ska ta spendera helgen med att meditera och hitta sig själv i allt storstadsbrus. Man kommer därför inte kunna vara tillgänglig eftersom den andliga rensningen stoppas upp av kontakt med yttre världen. Skulle ens nära och kära inte köpa detta argument kan man ju alltid säga att man inte känner sig riktigt hundra och tror att man måste vara hemma själv utan störande moment.

Har man fiskekompisar som alltid följer med och fiskar, får man tillsammans komma på vad man ska säga att man ska göra. Dock är det mycket enklare att skylla på att man inte vill svika ens fiskepolare när någon vill att man ska strunta i fisket.

När man sedan är ute på sjön eller havet (eller om man står på land och fiskar) kan man stå där med vetskapen av att det enda som finns emellan en själv och fisken är fiskespöet. Det om något är mediterande.

Skulle ni mot förmodan inte kunna ta er ut på sjön, kanske ett dopp i en pool hade gjort er gott?