Hur man bytte fiske mot fönsterputsning

Nu har det kommit en sån där dag igen där man plockat fram fiskegrejerna från källaren och fyllt på termosen med kaffe, bara så att man kan ge sig ut och fiska i lugn och ro. Ingen som stör utan man kan i lugn och ro bara relaxa och koppla av. Till historien hör att jag ska ha besök imorgon och så långt bra för hela huset är städat sedan jag beställde en kontorsstädning hem fören vecka sedan så allt är skinande rent. Så rent att gästerna kommer att berömma mig om hur duktig jag är på att hålla snyggt i huset.

Precis som jag nu skulle lämna för att bege mig ner till bilen med alla fiskegrejer lyste solen in i mitt vardagsrum. Den syn som slog mig då var ju att alla fönster var supersmutsiga. Så smutsiga att jag undrar om det skett någon fönsterputsning alls de senaste åren alltså.

Detta fick ju inte hända ju, nu när man var så fiskeladdad att det kröp i kroppen. Jag hamnade i ett vägval. Ska jag kasta in handduken, skippa fisket och ställa mig och putsa fönstren istället…

Hell no alltså!… Jag tog upp telefonen och ringde Dammråttan i Borås som gjort mitt kontorsstäd så bra och sa bara att jag behöver ha hjälp av någon som är duktig på fönsterputs och att hon ska leverera detta under dagen. Glädjande nog så hade de en som kunde komma per omgående, så jag tog mitt pick och pack och gav mig ut för att göra det jag ändå hade ställt in mig på att göra, nämligen att insupa lugnet över en härlig fisketur.